Nieuwe kampioenen Vakkanjers bekend.

Vakkanjers 24032014

Onze landbouw monteur Bart te Hennepe is derde geworden! Hij mag nu door naar EuroSkills 2014 in Lille (Frankrijk). Gefeliciteerd Bart, we zijn supertrots op je en erg vereerd dat je één van onze geweldige monteurs bent.

Vakkanjer Wedstrijden
De nieuwe kampioenen van de VakkanjerWedstrijden zijn bekend. De Vakkanjers kregen hun medaille afgelopen vrijdag uitgereikt tijdens de laatste finaledag in Den Haag. Met name de deelnemers uit Overijssel en Noord-Brabant gingen met veel eremetaal naar huis: de twee provincies waren samen goed voor elf gouden medailles.

Minister Bussemaker
De beste aanstormende techniektalenten van Nederland streden de afgelopen weken verspreid over vier finales om de Nederlandse titel. Tijdens de slotdag in Den Haag kregen de finalisten bezoek van minister Bussemaker. "Vakmanschap is onontbeerlijk voor de toekomst van Nederland", zei de minister van OCW.

EuroSkills Lille (Frankrijk)
De kersverse kampioenen kregen in Den Haag naast een gouden medaille ook een ticket naar EuroSkills uitgereikt. Alle winnaars die voldoen aan de voorwaarden voor deelname aan deze Europese kampioenschappen, reizen in oktober af naar Lille. Daar strijden ze tegen techniektalenten uit heel Europa om de Europese titel in hun wedstrijdvak.

Wedstrijdthema: slimmer omgaan met voedsel
De VakkanjerWedstrijden zijn techniekwedstrijden voor aanstormende talenten van ROC's en bedrijven en hebben dit jaar als thema: slimmer omgaan met voedsel. Bijvoorbeeld door duurzame productie van voedsel in zelfvoorzienende kassen op kleine eilanden. Verschillende elementen van het productieproces komen terug in de wedstrijdopdrachten. Van planten tot oogsten van gewassen, van klimaatbeheersing tot energievoorziening, van monitoring tot opslag en distributie.

Over Vakkanjers
De VakkanjerWedstrijden voor talenten uit de metaal-, installatie-, elektro- en koudetechniek zijn een activiteit van TechniekTalent.nu, een samenwerkingsverband van werknemers- en werkgeversorganisaties voor acht technische bedrijfstakken. TechniekTalent.nu heeft als doel: meer instroom en behoud van (jonge) mensen in de techniek. Kijk voor meer info op www.techniektalent.nu.

Landbouwmechanisatie

1. Giel Buijs, Putte - Liebau-Roosendaal.

2. Leen Bresijn, Fijnaart - Dick Klok Mechanisatie.

3. Bart te Hennepe, Aalten - Munsterman BV.

 

Deel deze pagina