Nieuwe New Holland Roll Baler 125 MY24

New Holland herziet zijn aanbod rondebalenpersen met een vaste kamer voor het jaar 2024.
+ Nieuwe stijl met een frisser uiterlijk, nieuwe stickers en kleurenschema;
+ Grotere gewasinvoer, meer duurzaamheid, minder reinigingsvereisten;

Onder de frisse nieuwe stijl van de New Holland Roll Baler 125 standalone-balenpers en combinatie van balenpers en wikkelaar met vaste kamer voor 2024 gaan een aantal verbeteringen en vooruitgangen schuil die zijn ontworpen voor een hoge productiviteit en gebruiksgemak.

De balenpersen, die balen van 1,25 m hoog en 1,22 m breed produceren met een opraper met dubbele nokken en vijf tandenbalken van 2,3 m, toevoerrotor van 470 mm, CropCutter™-hakselunit met 20 messen en 18 rollen, genieten nu van hoogwaardige kettingaandrijvingen op belangrijke plekken, zoals de invoerrotor en perskamer, voor een grotere duurzaamheid en vermogensafgifte in zware gewassen, en een langere levensduur. De hoek van de versnellingsbak is verbeterd, voor een maximale levensduur van de aftakas, terwijl er nu een nieuwe aftakasoptie met 1.000 tpm is voor zowel standalone als combimodellen.

Om de gewasstroom door de Hardox-toevoerrotor van 1.200 mm met een vingerdikte van 10 mm te verbeteren, is een schraper aangebracht om de ‘terugvoer’ te minimaliseren en ervoor te zorgen dat minder vermogen wordt verbruikt.

Verfijningen die helpen de reinigingstijd te reduceren door de gewas- en stofophoping te reduceren, omvatten herontworpen haken van de achterklep van de perskamer en een andere locatie van de veren. Op Combi-modellen voorkomen de verbeteringen ophoping rond de hydraulische slangen en reduceren ophopingen rond de aandrijfkettingen van de rol.

De algehele kracht en duurzaamheid van de machine op combinatiemodellen zijn verbeterd met gebruik van geavanceerde lasprocessen en verlengde verbindingsplaten tussen de balenpers en de wikkelaar, en op beide Roll Baler 125- modellen bevat het slot van de achterklep nu bussen die gesmeerd kunnen worden. De duurzaamheid van de werking van de valvloer is verbeterd door toevoeging van een nieuwe bus voor het scharnier.

Op beide machines is de werksnelheid van het balenpersen verhoogd doordat de achterklep 40% sneller opengaat. De functie om de baaluitworp een kwartslag te draaien, is ook herzien en omvat een sterkere gasveer, waardoor minder handkracht nodig is om tussen de werk- en transportstanden te wisselen.

“New Holland produceert al meer dan 40 jaar de beste rondebalenpersen, en de Roll Baler doet zijn voordeel met deze lange ervaring, en staat erom bekend dat hij voorziet in de behoeften van de klant en balen van de beste kwaliteit in de sector levert”, aldus Laurent Libbrecht, Head of Crop Production and Hay & Forage, New Holland Agriculture. “Met deze nieuwe en herziene versie bieden we klanten een nieuw, duurzamer, beter betrouwbaar product om de productiviteit te verhogen.”

Carlo Lambro, Brand President van New Holland Agriculture, vertelt: “De nieuwe look van onze balenpersen is afgestemd op een algehele frisse nieuwe stijl die we “Inspired by Nature” noemen. Het geeft de hele serie een moderner gevoel, in lijn met het hedendaagse New Holland-merk, dat nog steeds een landbouwspecialist, een merk met een volledig productaanbod, maar ook een specialist in innovatie en nieuwe landbouwtechnologieën, en leider in duurzaamheid is. We wilden dat de nieuwe look dit allemaal tot uitdrukking bracht, zonder te vergeten dat de productherzieningen niet alleen draaien om stijl, maar ook om technologie en efficiëntie.”

De nieuwe Roll Baler 125 balenpersen worden door Munsterman BV verkocht en wij garanderen 100% service en beschikbaarheid van onderdelen tijdens het seizoen. 

Deel deze pagina