Nieuwe AS940 Sherpa 4WD voor BKC BV

BKC BV in Zevenaar neemt alweer zijn vierde AS-MOTOR AS940 Sherpa 4WD in gebruik. De legendarische zitmaaier voor zeer hoog gras en met standaard 4WD. Het is de ultieme zitmaaier met permanente vierwielaandrijving voor moeilijk terrein en hoog gras! De AS 940 Sherpa 4WD is uitgerust met een Briggs & Stratton motor die geschikt is voor hellingen door zijn speciale olie- en benzinepomp.
Naast de uitstekende aandrijving zorgt de permanente vierwielaandrijving ook voor veiligheid, vooral op hellingen: hij zorgt voor betere tractie bergop en bergaf voor een sterker, veilig remeffect. Het differentieelslot kan op elk moment worden vergrendeld met het voetpedaal voor nog meer tractie.

De rijaandrijving wordt uitgevoerd via een hydrostatische regeling, die uitsluitend via de rijhendel wordt geregeld. Het bijzondere eraan: de rijhendel heeft vier functies. De voorwaartse en achterwaartse bewegingen, de rem en de parkeerrem worden bediend via de rijhendel. Bovendien is de AS 940 Sherpa 4WD uitgerust met een noodrempedaal aan de rechterkant. Als deze wordt bediend, keert de rijhendel terug naar de middelste stand en wordt de parkeerrem automatisch ingeschakeld. De twee cilinder Briggs & Stratton-motor met zijn 724 cc. levert een maximaal motorvermogen van 27 pk. onder alle omstandigheden. Voldoende prestaties, zelfs voor intensief gebruik. Het maaidek van de AS 940 Sherpa 4WD heeft een maaibreedte van 90 centimeter, is aan de zijkant gesloten en hangt tijdens het maaien. Het is uitgerust met het speciale AS messensysteem.

Maximaal zitcomfort en veiligheid
De ergonomische zitpositie maakt comfortabel werken mogelijk. Met de in lengte verstelbare kuipstoel kunnen mensen met een lengte tot 1,98 meter comfortabel zitten. Bovendien kan de veerhardheid van het stoelveerpakket individueel aan elke eigenaar worden aangepast. Een essentieel kenmerk van de constructie van de AS 940 Sherpa 4WD is het lage zwaartepunt van de machine voor hoge kantelveiligheid. De stabiliteit en robuustheid van de machine komt van een robuust, rondom buisvormig stalen frame. Dit geeft de zitmaaier een hoge stabiliteit en torsiestijfheid, zelfs onder zware werkomstandigheden. De opvouwbare beugel beschermt ook de gebruiker.

Sjorpunten zijn geïntegreerd in het frame voor gemakkelijk transport.

Deel deze pagina