NIEUWE KUHN TRIPLEMAAIER MET DWARSAFVOERBANDEN

Kuhn komt met een nieuwe triplemaaier met dwarsafvoerbanden. De FC9330RA heeft een werkbreedte van 9,3 meter. De zwadbreedte is vanuit de trekkercabine instelbaar tussen de 1,8 en 3,6 meter.

De nieuwe Kuhn FC9330RA is de opvolger van de Kuhn FC 883 RA maaier met afvoerbanden. De nieuwe machine is breder, lichter en kan via Isobus aangestuurd worden. De FC 883 RA had een werkbreedte van 8,8 meter. De nieuwe machine 9,3 meter. De zwadbreedte kan je, vanuit de cabine, instellen tussen 1,8 of 3,6 meter. Daarmee verander je de werkelijke breedte van de band, zonder de maaibreedte of afvoerbandsnelheid te veranderen. De band is gemaakt van rubber gecombineerd met canvas. Dit is oersterk. Nog een voordeel, ten opzichte van bijvoorbeeld PVC, is dat het gemaaide gras niet aan de band blijft plakken. Naast het in breedte instellen van de afvoerbanden, kan je ze ook uitheffen om het gemaaide gras verspreid te laten liggen. Of je heft één van beide op, bijvoorbeeld bij het werken op de kopakker. De twee achterste maaiers hebben elk een werkbreedte van 3,5 meter. De voorste maaier is 3,1 meter breed. Kuhn zegt dat de overlapping van 42 cm aan elke kant zorgt voor een volledige dekking bij het werken in bochten en op hellingen. De maaibalk is de Kuhn Optidisc Elite.

LICHTER IN GEWICHT
Het nieuwe frame van de machine staat dichter op de trekker en dat maakt het geheel compacter en stabieler dan eerdere modellen. Daarnaast is het model lichter door het gebruik van aluminium in de transportbandframes. Die staan het verst van de trekker af en door die lichter in gewicht te maken scheelt dat in de druk op de achteras van de trekker. Zo ver nu bekend zal de machine onder de 4.000 kg blijven, ten opzichte van 4,5 ton van de FC 883 RA. Doordat de machine dicht op de trekker staat, heeft de machine een beschermkap die automatisch inschuift. Zo kan de chauffeur toch makkelijk bij de achterkant van de trekker komen.

  • IMG_KFYM0230
  • IMG_PGXN5224


Deel deze pagina