Nieuwe Michelin ROADBIB leverbaar

Sinds kort is bij Munsterman BV de Michelin ROADBIB te verkrijgen. De ROADBIB is een band ontwikkeld voor tractoren die jaarlijks rond de 25.000 kilometer rijden. Vaak gaat dit over tractoren in combinatie met een dumper die 80 à 90 procent transport uitvoeren op de weg voor constructie en wegwerkzaamheden. Wat meteen opvalt aan de ROADBIB is het profiel van de band tegenover een traditionele trekkerband. Er is minder ruimte tussen de profielblokken wat zorgt voor een vermindering van de vibraties en het geluid in de cabine. De centrale rib zorgt dat de trekker bij hoge snelheden een betere vastheid heeft op de weg.

Voetprint
Doordat de nokken dichter bij elkaar staan is de voetprint in vergelijking met een traditionele MachXBib een stuk hoger. Dit heeft al bijkomend voordeel dat bij een belasting van 5,6 ton op een druk van 1,6 bar de voetprint 60 procent hoger is dan bij een MachXBib. Hierdoor heeft de band een lagere rolweerstand en draagt dus ook bij aan een lager brandstofverbruik (5%).

Grip
In nattere omstandigheden zorgen de afvoergroeven in de lengterichting voor de grip van de band. In zijn geheel beschikt de ROADBIB over 20% procent meer rubber op de band tengenover een MachXBib wat uiteindelijk de levensduur van de band verhoogt.

  • Michelin_raodbib_1
  • Michelin_raodbib_2
  • Michelin_raodbib_3

Deel deze pagina