Nieuwe Husqvarna Automower 435X AWD

Husqvarna heeft de introductie aangekondigd van de Husqvarna Automower® 435X AWD, een AI-compatibele robotmaaier met vierwielaandrijving en smart home-connectiviteit. Deze iconische, volledig autonome robotmaaier is ontworpen om te werken op ruw terrein en hellingen tot 70%. Hij werkt met Amazon Alexa, Google Home en IFTTT en biedt een open API voor smart home-integratie. Met de Automower® 435X AWD lanceert Husqvarna, wereldleider in robotmaaiers, een baanbrekende robotmaaier voor de eigenaars van een slimme woning met een uitdagend gazon. Door de vierwielaandrijving en de unieke nieuwe vormgeving met twee verbonden body's kan de Husqvarna Automower® 435X AWD robotmaaier steile hellingen tot 70% aan. Om dat cijfer in perspectief te plaatsen: een zwarte skipiste heeft een helling van ongeveer 40 tot 60%, een skischans ongeveer 70%. De nieuwe robotmaaier van Husqvarna kan terreinen tot 3500 m2 aan en produceert in werking 62 dB. “De Husqvarna Automower® 435X AWD zet een nieuwe standaard voor robotmaaiers. Hij combineert perfecte maaiprestaties in 'onmogelijke tuinen' met meerdere interactieve functies, waaronder AI-spraakbesturing voor Amazon Alexa en Google Home-integratie,” aldus Olle Markusson, Director Product Management bij Husqvarna.

Meervoudige spraakinteractie voor geconnecteerde robotmaaiers
Vanaf dit voorjaar kunnen de Husqvarna Automower®435X AWD en alle andere Husqvarna-robotmaaiers met Husqvarna Automower® Connect bediend worden met spraakopdrachten via Amazon Alexa en Google Home. Gebruikers kunnen de maaier via die luidsprekers met stembediening besturen. Geavanceerde gebruikers kunnen hun eigen programma voor de robotmaaier ontwerpen via IFTTT of de open API. Bovendien werkt Husqvarna Automower® Connect ook met het GARDENA SmartSystem, dat irrigatie integreert in de slimme tuin. De spraakinteractie zal eerst in het Engels beschikbaar zijn, gevolgd door Duits en Frans. Daarna zullen er extra talen bijkomen.

Nieuwe veiligheidsfuncties
Naast de ingebouwde veiligheidsfunctie die de maaier automatisch stopt als hij wordt opgetild of omgedraaid, is de Husqvarna Automower®435X AWD ook uitgerust met diverse nieuwe functies voor meer veiligheid. Met Ultrasonic, een functie voor objectdetectie op afstand, verlaagt Husqvarna Automower® 435X AWD zijn snelheid zodra hij in de buurt een object detecteert. Gecombineerd met een rubberen voorbumper zorgt Ultrasonic voor een zachte impact wanneer de robotmaaier in contact komt met een object. Daarnaast is de Husqvarna Automower® 435X AWD ook voorzien van een automatische doorgangsfunctie en ledkoplampen. Er zijn verschillende optionele accessoires voor de Husqvarna Automower® 435X AWD, waaronder verwisselbare deksels in wit en oranje en een borstelkit die de wielen schoonhoudt voor een nog betere tractie.

Over Husqvarna Automower®
Al sinds 1995 is Husqvarna Automower® wereldwijd de toonaangevende robotmaaier voor zowel openbare als privégazons, en staat hij bekend om zijn stille, betrouwbare aanpak van complexe grasvelden. De Husqvarna Automower® kan gemakkelijk steile hellingen aan, keert automatisch terug naar het laadstation en kan met connectiviteit van overal ter wereld worden bediend. Dankzij de zelfbemestende maaitechniek van de machine en zijn ultralichte draaiende messen heeft het gazon minder bemesting nodig in vergelijking met andere maaitechnieken. De Husqvarna Automower® maait slechts een beetje per keer maar doet dat vaak. Samen met de zelfbemestende techniek zorgt dit voor een dikker, groener gazon met minder mosvorming. De Husqvarna Automower® 435X AWD is dit voorjaar leverbaar bij Munsterman BV vanaf € 4.999,- (incl. BTW)

Amazon Alexa is beschikbaar in het Engels. Amazon Alexa en de open API zullen in het tweede kwartaal van 2019 beschikbaar zijn in het Frans.

  • H320-0960
  • Husqvarna_AWD_MRT19_1
  • Husqvarna_AWD_MRT19_1
  • Husqvarna_AWD_MRT19_2
  • Husqvarna_AWD_MRT19_3
  • Husqvarna_AWD_MRT19_5
  • Husqvarna_AWD_MRT19_6

Deel deze pagina