De 800-serie: de grootste knikladers van AVANT

De nieuwe 800-serie is de grootste en krachtigste serie kniklader van de Finse fabrikant Avant Tecno. Het bedrijf verlegt hiermee de grenzen van haar gamma van compacte laders. De nieuwe 800-serie heeft een hefcapaciteit van 1.900 kilogram en een hefhoogte van 3,5 meter. De afmetingen van de machine blijven zeer compact met een breedte van slechts 1,5 meter, een lengte van 3,4 meter en een hoogte van 2,2 meter. Het gewicht blijft beperkt tot 2.500 kilogram. Deze unieke eigenschappen in combinatie met het gelede ontwerp maken de 800-serie tot een zeer veelzijdige, uiterst krachtige en compacte lader.

De nieuwe 800-serie beschikt over de van Avant typerende hydrostatische aandrijving met vier hydraulische wielmotoren. De nieuwe knikladers beschikken bovendien over twee snelheden. Met een maximum snelheid van 30 km/uur zorgt de Kohler krachtbron daarnaast voor een hydraulische olietoevoer voor de aanbouwwerktuigen van 80 liter/minuut. De telescopische laadarm is ook standaard in de 800-serie. De telescoop wordt hydraulisch uitgeschoven over een lengte van maar liefst 825 millimeter. Dit resulteert in 3,5 meter hefhoogte voor de machine. Dit maakt het laden en lossen van hoge lasten mogelijk, zoals bijvoorbeeld op vrachtwagens, mengvoederwagens enz. De machine is standaard voorzien van self levelling. De 800-serie is uitgerust met Avant snelkoppelsysteem voor toebehoren. Andere snelkoppelsystemen, zoals EURO, zullen optioneel beschikbar zijn. De hydraulische slangen van de toebehoren zijn gekoppeld aan de multi-connector, waardoor het zeer eenvoudig is om de hydraulische verbinding te maken met één handbeweging én in alle omstandigheden zonder verlies van olie.

De Avant 800-serie heeft standaard een gecertificeerde ROPS/FOPS-cabine, daarnaast is een verwarmde cabine optioneel beschikbaar. Deze DLX-cabine wordt op het chassis van de lader gemonteerd met trillingsdempers, wat een uitstekende isolatie van lawaai en trillingen garandeert. Efficiënte verwarming en ventilatie en grote ramen verbeteren de gebruiksvriendelijkheid. De DLX-cabine kan ook worden uitgerust met airconditioning. Het uitgebreide assortiment Avant toebehoren -meer dan 200- is ook beschikbaar voor de 800-serie. Dit maakt de 800 tot een zeer veelzijdige en nuttige machine voor veel verschillende klantgroepen: tuin- en klinkeraanleggers, aannemers, terreinonderhoud, landbouw, overheden, enz.

De Avant 800-serie wordt officieel voorgesteld tijdens de Bauma vakbeurs in München (Duitsland) van 8 tot 14 April. Avant staat op Bauma op stand FN.1020/5. Demonstraties met de machine zijn vermoedelijk mogelijk vanaf april 2019. Leveringen kunnen verwacht worden vanaf september 2019.

Model beschikbaar voor de EU markt
De Avant 860i is uitgerust met een common-rail dieselmotor met turbocompressor, de Kohler KDI 1903 TCR motor van 57 pk (42 kW). Deze motor voldoet volledig aan de strenge EU Stage V emissienormen.

Munsterman BV. Uw AVANT Centrum.

  • Avant_Munsterman_860i_1
  • Avant_Munsterman_860i_2
  • Avant_Munsterman_860i_3
  • Avant_Munsterman_860i_4
  • Avant_Munsterman_860i_5

Deel deze pagina