Nieuw dealerschap met AS-Motor

Klik voor een video op de onderstande foto!
Afbeeldingsresultaat voor as motor
AS-Motor staat bekend als dé fabrikant van hoogwaardige maaiers voor de professionele markt. Met een assortiment van hoogwaardige duwmaaiers t/m radiografisch bestuurbare 4WD zitmaaiers heeft AS-Motor gegarandeerd een maaier in huis voor nagenoeg ieder type landschap. Zo behoort een mulcher maaier tot de mogelijkheden voor het maaien van een egaal gazon, maar is er tevens een ruwterrein maaier leverbaar voor het werken in bosachtige omstandigheden.

AS-Motor mulch grasmaaiers
Sinds het begin van de jaren 2000 heeft een nieuw type grasmaaien de aandacht getrokken: 100% mulchen. Een nieuwe generatie machines die het gras zo fijn hakken dat het op het gemaaide gazon blijft liggen. Aldus wordt tijdrovende en kosten-intensieve verzameling en verwijdering achterwege gelaten. Sinds 2011 is de AS 510 een van de beste mulch-maaiers in zijn klasse. Bij demonstraties van de machine waren de toeschouwers meestal totaal verrast van het perfecte snijpatroon.

Voordelen van mulchen en de toepassingsgebieden:
U hoeft de machine niet te stoppen om de opvangzak te legen
Er wordt afgezien van een ferme belading van de stekken
U hoeft niet over de stekken te beschikken
Minder verbruik van kunstmest
Het gazon is beschermd tegen uitdroging in hete periodes

AS-Motor PRO-grasmaaiers
Een gazon is het meest voorkomende werkterrein van een grasmaaier, maar over het algemeen wordt weinig rekening gehouden met de wisselende omstandigheden bij de keuze van een grasmaaier. Is het gazon nat of droog, is het gras lang of kort, is de ondergrond egaal of juist oneffen en vooral met welk soort gras hebben we te maken? Er zijn maar weinig grasmaaiers die in alle omstandigheden maximaal kunnen presteren, maar AS-Motor daarin tegen heeft een serie grasmaaiers die bekend staat om hun uiterste productiviteit in de meest uiteenlopende omstandigheden. De 3 in 1 functie (verzamelen, mulchen of achteruitworp), 4WD, sper-differentieel en vele andere standaard- en optionele uitrustingen maken het mogelijk om in nagenoeg alle terreinen de hoogste productiviteit en het mooiste maaibeeld te realiseren.

AS-Motor zitmaaiers
AS-Motor zitmaaiers zijn in principe gecategoriseerd als 2WD en 4WD machines. 2WD-apparaten met achterwielaandrijving zijn voor gematigde implementatiegebieden met lichte tot gemiddelde hellingen; 4WD-machines zijn voor moeilijk en steil terrein waar maximale tractie en remkracht vereist zijn. Voor de werksnelheid van de maaiers geldt de volgende regel: “Hoe sterker en breder betekent sneller.”! Met motorvermogen van 9 tot 27 pk en snijbreedten van 80, 90 en 98 cm biedt AS-Motor de juiste grasmaaier voor elke gebruiker en voor bijna alle toepassingsgebieden, van hobbytuinier tot gemeentelijk onderhoud of hoveniers. Zelfs de mogelijkheid om een zitmaaier radiografisch te besturen behoort tot de mogelijkheden. Ervaar de prestatiekracht van een AS Rider, FreeRider, Enduro of Sherpa!


AS-Motor zitmaaier met klepelmaaier
Het allernieuwste paradepaardje van AS-Motor! In juni 2018 presenteerde de fabriek de nieuwe AS Yak 1040 4WD, een zitmaaier die voorzien is van een klepelmaaier die in het midden van de Yak is gepositioneerd. Een ongekende werkcapaciteit i.c.m. uitmuntende stabiliteit en comfort, maakt het een waar genot om met deze maaier in zowel vlakke als slecht begaanbare hellingen te werken.

AS-Motor klepelmaaiers
Fundamenteel is de klepelmaaier de eerste keuze voor professionals die vaak grote gebieden op een onbekend terrein moeten maaien. Het belangrijkste voordeel is de robuustheid van de klepels wanneer ze botsen met vreemde voorwerpen. De klepels wijken namelijk eenvoudigweg weg. Wat werklast betreft, verhoogt een AS-Motor klepelmaaier met een maximum van 3600 m2 per uur, ook aanzienlijk de lat. De klepelmaaier kan daarnaast met een hogere snelheid worden bediend dan een cirkelmaaier. De klepelmaaiers bieden ook allround functies voor het type groei. Ze maaien bijna alles in een uitstekende snijkwaliteit, zelfs gematigd tot dichte ondergroei. Met de stuurremmen van de AS 701 en AS 901 kunnen de machines vrijwel zonder fysieke inspanning worden bestuurd. Puur mechanisch en ongelooflijk precies. De uitstekende geschiktheid voor hellingen van de AS 901 SM komt van het beperkte gewicht, de grote breedte, het lage zwaartepunt en de optimale gewichtsverdeling.

AS-Motor allesmaaiers
Oorspronkelijk werden de AS-Motor Allmähers (allesmaaiers) gemaakt om hoog gras op de helling te maaien en de stekken daar te laten. Dit betekent gras maaien op plaatsen waar conventionele gazonmaaiers vastlopen, stoppen met lopen of niet meer vooruitgaan. Zelfs vandaag de dag is de Allmäher nog altijd het enige alternatief voor de draagbare bosmaaier op een steile helling. Als het op een steile helling kan worden gebruikt, kan het aanzienlijk sneller werken dan met de bosmaaier. Een vergelijkende studie die in 2017 door AS-Motor en een universiteit tussen een AS 63 2T ES-bosmaaier werd uitgevoerd, toonde een 1,6x tot 2,0x hoger werktempo op steile hellingen. In de loop der jaren werden machines toegevoegd die ooit sterker, steeds breder en rijper waren, zodat het maaien en mulchen van kreupelhout ook mogelijk werd en het werkpercentage ongelooflijk toenam.

Deel deze pagina