TICO presenteert wereldwijde verkoopresultaten 2012.

Toyota verkoop

Toyota Industries Corporation vestigt een nieuw record: een verkoopaandeel van 44,4% in Japan en de nummer 1 positie in Japan (jan-dec 2012) voor de 47e achtereenvolgende keer. Gedurende de periode van januari tot december 2012, heeft Toyota Industries Corporation (TICO) 179.781 trucks wereldwijd verkocht. Dit is een stijging van 5% ten opzichte van de verkoop van 2011.
Op de Japanse markt was de verkoop 15% hoger ten opzichte van vorig jaar. In totaal zijn er 31.366 trucks, zowel elektrische als verbrandingsheftrucks. Dit is te danken aan de herstellende investeringen in de productie industrie als een toenemende vraag binnen de sectoren transport, logistiek, bouw, landbouw, houthandel en visserij. Dit resultaat zorgden voor een marktaandeel van 44,4%. Een nieuw record en sinds 1966 voor de 47ste achtereenvolgende keer de nummer 1 positie in Japan.

De economische crisis in Europa en het langzame maar toch stabiele proces van opkomende nieuwe markten, hebben de heftruckverkoop buiten Japan en vooral in vooral in Europa, in zijn geheel geraakt. Desalniettemin heeft TICO positieve cijfers weten te realiseren door nieuwe producten te lanceren in zowel bestaande als nieuwe markten. Dit resulteerde in een verkoop van 148.415 truck, een stijging van 3% ten opzichte van de verkoop in 2011.  TICO behoudt zijn sterke wereldpositie in een onzekere heftruckmarkt. Ook in 2013 blijft TICO zijn strategie en verkoopondersteuning in bestaande en opkomende markten uitbreiden om haar leidende positie te behouden.

Deel deze pagina